0 Shares 821 Views

Senarai Hotel di Taiping – Review

March 14, 2017
821 Views

Taiping memang ada banyak piliha untuk anda menginap.

Range harga yang paling rendah pun tidak yang mencecah sampai RM 300 satu malam (bergantung kepada bilik).

Sebelum kita nilai kelebihan satu persatu hotel utama yang ada di kawasan Zoo Taiping. Ada eloknnya kalau kita fikir dahulu, kelebihan atau ciri ciri utama yang mungkin boleh menjadi hotel pilihan terbaik anda untuk percutian kali ini.

Antaranya ialah :

  1. Ada parking percuma

Parking memang faktor yang paling penting. Tambah lagi kalau anda ingin menginap di sekitar Taman Tasik Taiping, ataupun hotel di sekitar Zoo Taiping, bila waktu memang suasana sini agak gelak kerana ia di tengah tengah kawasan semula jadi. Kawasan parking yang selamat memang patut menjadi faktor utama dalam pemilihan hotel.

Untuk review setiap satu hotel di bawah, kami akan berikan logo seperti ‘Parking Area “ available sahaja untuk kefahaman anda.

  1. Free WIFI

Memang banyak hotel yang menjanjikan Free WIFI tapi tak bermakna tinggkat di atas sekali atau di tengahnya dapat  kelajuan yang sama dengan bilik yang berhampiran lobby.

Apa apa pun, WIFI daripada hotel memang penting, untuk menjimatkan data mobile telefon anda yang sememangnnya mahal.

  1. Harga yang perpatutan + Breakfast

Kami kira, selagi ia tidak melebihi 200 ringgit untuk semalam sudah cukup. Supaya mudah untuk anda makan breakfast esok pagi. Hotel bajek memang murah, tapi tiada sarapan. Jadi terpulang kepada anda. Kadang kadang parking pun tiada.

  1. Jarak dengan tarikan utama yang lain.

Sememangnya, kalau dapat cari hotel yang memang berdekatan dengan tempat yang anda nak tuju adalah lebih baik. Bukan sahaja mudah untuk cari, minyak pun jimat. Masa pun boleh diguna sebaik mungkin.

Di bawah ini nanti, kami akan kongsikan jarak hotel hotel yang berada di Taiping dengan jarak jarak lokasi tarikan lain.

  1. Rating Yang Baik

Rating yang kami ambil adalah daripada website seperti booking.com, hotels.com dan juga agoda.com. Mungkin dari website yang lain juga, tapi apa yang pasti, sangat baik untuk kita jadikan testimonial website booking seperti ini kerana review yang ditinggalkan lebih ikhlas dan pedas.

Berikut antara senarai hotel di taiping yang kami susun daripada servis yang terbaik hinggalah kepada yang lebih harga bajet.

Flemington Hotel Taiping

Mula di buka pada tahun 2011. Mempunyai 111 bilik. Fleminton Hotel berkonsepkan binaan moden. Lokasinya terletak berhadapan dengan Taman Tasik Taiping.

Antara ciri unik berada di hotel ini ialah di bahagian atapnya ada swimming pool untuk anda mandi manda bersama keluarga.

Helpdesk Flemington Hotel pun ada package untuk Bukit Larut Tour, ada juga bicycle rental dan laundry service.

Sebelum ini nama hotel ini ialah, Flamingo Hotel Taiping

Summary

4/5 star rating by customers at booking.com

369 reviews from booking.com

1st recommended by PerakTourism.My

Hotel Seri Malaysia Taiping

Hotel Seri Malaysia memang antara hotel yang paling dikenali di Malaysia. Berkonsepkan seperti perumahan dan apartment. Di tengahnya terdapat kolam renang besar untuk pengunjung yang tiba.

Summary

3.3/5 from expedia.com.my

3.2/5 from hotels.com

6/10 from agoda.com

Only 9 peoples left reviews at agoda.com

NOT Recommended by PerakTourism.My

Panorama Hotel Taiping

Panorama Hotel mula beroperasi pada tahun 2011, 29 Jun. Mempunyai 78 bilik. Ada perkhidmatan unik seperti Flemington Hotel juga, laundry dan bicycle rental.

Summary

1 star from Booking.com

32 Reviews from booking.com

NOT Recommended by PerakTourism.My

Hotel Furama Taiping

Hotel Furama bukan lah hotel lengkap dengan pelbagai kemudahan lain. Kerana Hotel Furama ini lebih beri focus pada percutian bajet.

 

You may be interested

Lubuk Timah + Hot Spring + Harga Chalet = Preview
Perak Tourism
11430 views11
Perak Tourism
11430 views11

Lubuk Timah + Hot Spring + Harga Chalet = Preview

editor - April 3, 2017

Preview Pusat Rekreasi Lubuk Timah - Simpang Pulai Lubuk Timah merupakan pusat rekreasi air terjun dan hot spring. Pusat rekreasi ini merupakan satu satu nya sungai yang…

Taman Tasik Taiping
Taman Tasik Taiping
877 views
Taman Tasik Taiping
877 views

Taman Tasik Taiping

editor - March 22, 2017

Taman Tasik Taiping boleh dikatakan center bagi segala tarikan utama di Taiping. Sangat sesuai dengan aktiviti riadah dan juga tempat untuk rehat kan fikiran. Dengan tumbuhan menghijau,…

Hotel Seri Malaysia Taiping
Hotel Seri Malaysia Taiping
611 views
Hotel Seri Malaysia Taiping
611 views

Hotel Seri Malaysia Taiping

editor - March 22, 2017

Siapa yang tak kenal lagi dengan Hotel Seri Malaysia. Dengan jumlah 21 buah hotel seluruh Malaysia pasti akan buat siapa siapa pun akan tahu dengan Hotel Seri…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category