Harga Tiket Lost World of Tambun

Pakej Lost World of Tambun + Hotel Stay

Untuk masuk ke Lost World Tambun harganya ialah dari RM 52.20 sehingga RM 58.50. Dan kalau anda beli secara online, mungkin boleh dapat harga yang lebih murah lagi.

Berikut, ticket masuk Lost World yang kami ambil dari Official Website mereka.

Tak pasti sama ada senarai harga di atas ini masih lagi valid atau tidak, ikutkan update terbaru, harga tiket walk in lebih kurang RM 58, dan kalau anda beli online pula dalam lebih kurang RM 49. Mungkin ia bergantung kepada promosi atau pun senarai harga di atas masih lagi belum update.

Apa apa pun, anda boleh agak harga nya lebih kurang di atas.

Harga tiket di atas juga adalah untuk termasuk semua bahagian bahagian tarikan lost world yang di bawah:

Lost World Amusement Park

Lost World Water Park Lost

World Tiger Valley

Lost World Petting Zoo

Lost World Tin Valley

Lost World Hot Springs & Spa

Lost World Lupe’s Adventure

Dan berikut pula adalah perkara perkara lain yang anda perlu tahu tentang pembelian tiket:

  1. Harga tiket masuk ke lost world tambun di atas adalah termasuk 6% GST
  2. Tiket yang dibeli hanya boleh digunakan dalam tempoh 30 hari sahaja selepas pembelian. Bermaksud, kalau sudah lebih 30 hari, dan anda masih lagi belum gunakan, wang tidak akan dikembalikan.
  3. Digalakkan untuk beli 24 jam sekurang kurangnya untuk pastikan pendaftaran dan masukan anda telus. Kalau tidak mungkin perlu tambah extra cas.
  4. Kemasukan percuma untuk anak yang tinggi 90 cm ke bawah.
  5. Untuk mandi pastikan anda menepati proper attire yang disarankan di bawah.

Masa Operasi

Weekdays: 11.00am – 6.00pm

Weekends: 10.00am – 6.00pm

Untuk harga lain seperti naik train atau apa sahaja tarikan dalam lost world, atau pun nak simpan barang di loker akan ada cas lain.

Untuk tiket masuk malam, Lost World of Tambun ada open untuk masuk Hot Spring & Spa.

Berikut, adalah harga tiket nya.

Lebih maklumat lanjut, anda boleh rujuk page Sunway Lost World Tambun

Peringatan.

Andai kata anda masuk bukan semata mata untuk aktiviti air, atau lebih selesa dengan tarikan lain yang anda. Perlu juga tahu dengan bila masa pula tarikan seperti contoh Tiger Valley ini di buka.

Sebab Tiger Valley hanya mula dibuka pada pukul 3 petang sahaja.

Dan banner di bawah adalah feeding time dan waktu dibuka untuk tarikan tarikan yang ada dalam Lost World Tambun ni.

Sila rancang perjalanan dan masa masuk anda untuk elakkan masa menunggu.

Flaming Percussion yang bermula 8 30 malam di atas adalah pertunjukan api. Pertunjukan ini diadakan setiap hari kecuali hari Selasa. Atau pun, setiap hari kalau waktu percutian sekolah dan hari cuti umum.

Hotel Berdekatan Lost World Of Tambun

Untuk hotel yang berdekatan dengan Lost World Of Tambun, macam tidak berapa banyak pilihan sangat. Kecuali anda ada bajet lebih sikit.

Untuk setakat ini, ada 5 hotel yang memang betul betul berdekatan dengan Lost World Tambun. Mungkin ada lagi yang lain, tapi mereka tak daftarkan di Google Maps untuk kami bantu anda bagi direction dengan tepat.

Yang terbaik, anda booking dahulu mana mana hotel yang kami cadangkan di bawah, kerana 3 daripada 3 hotel ini boleh dikatakan berpatutan berbanding dengan yang 2 lagi. Booking dulu cepat cepat takut tempatnya terhad.

Kami review Hotel yang paling utama dahulu di page, untuk lagi 4 lagi hotel yang lainnya, anda boleh berpindah ke page yang lain di bahagian bawah sekali.

Yang Pertama: Hotel Lost World

Ya memang ini adalah hotel dari Lost World Tambun sendiri. Hotel ini memang betul betul dihadapan pintu masuk Theme Park Lost World. Disebabkan kedudukan nya memang berdekatan dengan Lost World, memang banyak orang tempah awal secara online.

 

 

Seperti contoh dari booking.com di bawah.

Review ini kami buat pada hari Sabtu petang, mungkin disebabkan hari weeked, dalam masa 6 jam sahaja 5 orang sudah booked. Bilik di Lost World Hotel, tidak berapa banyak, hanya 154 buah bilik sahaja.

Di Agoda juga, ia mendapat reviews paling banyak antara hotel hotel yang berdekatan dengan Lost World Tambun, 2 785 reviews.

Perbezaan harga Booking.com dengan Agoda. Kalau nak diikutkan lebih kurang sahaja, harga di Booking.com lebih sedikit kerana anda juga akan dapat tiket percuma Hot Spring dan Spa untuk masuk 2 orang ke Lost World. Satu tiket ini lebih kurang dalam RM 40, dan kalau dua tiket RM 80.

RM 225 – RM 80 = RM 145

RM 138 di Agoda VS RM 145 di Booking.com?

Lebih kurang sahaja, asalkan dapat stay. Dua dua harga di atas termasuk juga Breakfast.

Gambar di bawah adalah snap daripada Google Maps untuk kedudukan Hotel Lost World. Untuk Roti Canai Kari, Ikan Cik Omar dan Lost World Hot Spring & Spa by Night tu, bukan kedudukan yang sebenar. Kami akan updatekan Google Maps ini nanti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *